Maand archief: « Vorige | Volgende »

  • maart 2008
    · Rivierenland in beeld

23 maart 2008

Rivierenland in beeld

Zederik 2008, 140x200 cm

Gorcums Museum, zaterdag 5 april 2008 tm zondag 22 juni 2008

WaterRijk is de titel van het samenwerkingsproject tussen zeven musea die in het gebied van de grote rivieren liggen. Elk museum organiseert een tentoonstelling rond het thema Rivierenland. Er worden verschillende cultuurhistorische en artistiek-kunstzinnige aspecten belicht, zoals de scheepvaart, oude kunst en literatuur, fotografie en hedendaagse kunst. In Gorinchem doen het Gorcums Museum en de Artoteek Gorinchem met de manifestatie mee.

Rivierenland in beeld is de titel van de tentoonstelling in het Gorcums Museum. Beeldend kunstenaars laten hun visie op het Rivierenland zien. Het water, de uiterwaarden, de bomen, de luchten, het licht. De essentiŽle elementen die het Rivierengebied zo uniek maken. Schilderijen, tekeningen en beelden brengen het gebied in beeld, fotoís laten zien hoe het landschap (wonen en werken) is ingericht.

De deelnemende kunstenaars zijn Dick van Arkel, Frank Dekkers, Willem Heesen, Jeroen Hermkens, Han Klinkhamer, Willem den Ouden, Paul Peet, Arie Schippers, Harold Schouten en Wim van Velzen.

De Artoteek Gorinchem sluit op de manifestatie aan met het project Doorstromen. Vier kunstenaars maakten ieder afzonderlijk een kunstwerk dat is geÔnspireerd op het Rivierenland. Elke kunstenaar gaf dit werk via een roulatieformule door aan een ander uit het groepje die, geÔnspireerd op dit werk, een volgend werk maakte, dit weer doorgaf, enzovoorts. Zo ontstonden er 16 kunstwerken.

Deelnemende kunstenaars: Paul Cox, Frank Dekkers, Henk van Dalen en Harold Schouten.

Voor meer informatie: gorcumsmuseum.nl

Ingezonden door Frank Dekkers om 16:50 uur | Terug naar boven